Kuchnia indyjska Gdańsk

Cenniki dań kuchni indyjskiej z Gdańska. Ile kosztują potrawy z tej części świata?

Zobacz, jakie mogą być ceny za potrawy kuchni indyjskiej podawane w Gdańsku.

Menu:

Cena:

Palak paneer25,00 – 35,00 zł / szt.
Tofu tikka masala20,00 – 40,00 zł / szt.
Curry wielowarzywne z plackami z patelni16,00 – 45,00 zł / szt.
Burger z tofu i sosem curry25,00 – 35,00 zł / szt.
Makaron z kurczakiem z sosem maślanym30,00 – 50,00 zł / szt.

Kuchnia indyjska w mieście Gdańsk

Zweryfikuj, być może w jakich restauracjach będziesz mógł zamówić potrawy kuchni indyjskiej w Gdańsku.

 

Kuchnia indyjska z Gdańska. Zobacz, co powinno się o niej wiedzieć.

Kuchnia indyjska jest bardzo aromatyczna, pełna przypraw, kolorów plus wyrazistych smaków, będących długo w pamięci. Jedzenia indyjskie są przeważnie lekko pikantne, korzenne oraz zawierają dużo warzyw. Podaje się je na okrągłych metalowych tackach, a czasami na liściu banana. Kuchnia Indii charakteryzuje się nadzwyczaj dużym wyczuciem, a osoby przygotowujące potrawy indyjskie muszą mieć ogromne doświadczenie, ponieważ mnogość jedzeń przyprawia się “na oko”. Oczywiście dlatego tak trudno je odtworzyć samemu w domu. Masz chrapkę na kuchnię z tejże strony globu sprzedawaną w lokalach w Gdańsku? Ułatwi Ci w tym mapa, na której odszukasz dokładne adresy. Restauracje te służą jedzenia w bardzo ciekawych cenach z opcją zjedzenia ich w klimatycznych pomieszczeniach lub na wynos lub z transportem do domu.